Hoe combineer ik oorbellen met mijn kleding?

Je hebt zojuist een supertof zomerjurkje gehopt, maar welke oorbellen kies je daar dan bij? Of maak je erbij als je een maker bent :) 

 

In dit blog laat ik je zien hoeveel oorbellen je eigenlijk kunt kiezen bij een outfit. Vooral outfits waar wat meer kleur in zit zijn makkelijk te combineren. 

 

De kledingfoto's in dit voorbeeld zijn van Garcia en zijn onder andere te shoppen bij Jeans centre. 

 

Waar je op kan letten bij het uitzoeken van oorbellen is ten eerste je haarkleur. Wil je dat je oorbellen opvallen? Kies dan een kleur die contrast heeft met je haar. Dus heb je donker haar ga dan voor lichte kleuren en heb je licht haar ga dan voor donkere kleuren. 

En dan komen we aan bij de kleding. In het voorbeeld van de zomerjurk zijn er in mijn shop oorbellen die er precies bijpassen. Dat komt omdat ik het in dit geval ook exact heb gemaakt in de goede kleuren. Wil je dat ook? Dan kan je gaan voor maatwerk

 

Als ik een drukke print draag aan de bovenkant, dus een heel jurkje met print, of een shirt met print. Dan kies ik vaak voor effen oorbellen. Wil je dat het rustig oogt? Dan kies je een kleur die matcht met wat je eronder draagt. In dit geval is het een spijkerblauwe rok, dus dan kan je kiezen voor een lichtblauwe oorbel. Je kan ook een kleur kiezen uit de print. Onderstaande oorbellen zouden in dit geval heel mooi passen. 

Effen oorbellen

Maar je kan ook kiezen voor een andere kleur uit de print. Dan heb je ineens veel meer keuze. De oorbellen uit dit voorbeeld zijn allemaal niet gemaakt bij deze print. Zo zie je maar dat kleuren vaak goed te combineren zijn! 

Oorbellen met print

Ik ben gek op oorbellen met een printje en met meerdere kleuren. Het fijne aan oorbellen met meerdere kleuren is dat ze vaak goed te combineren zijn met meerdere outfits. Als je een effen shirtje draagt met spijkerbroek, dan fleurt een oorbel meteen je hele outfit op. In dit voorbeeld is alleen de rok met print en de top is effen. Dan is het ook erg leuk om die kleuren terug te laten komen in de oorbel. 

 

Tip voor makers, meng zelf je kleuren klei, dan kan je je oorbellen altijd passend maken! 

 

Hier zie je de collectie oorbellen die ik maakte geïnspireerd op deze rok.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.